Uslar Duitsland

.Home / Dorpen en steden / Uslar

Uslar

In de Duitse deelstaat Nedersaksen ligt het plaatse Uslar. Dit stadje is bekend om zijn typische bouwwerken in echte Duitse vakwerkstijl. In de omgeving is veel natuur te vinden en kunnen dan ook verschillende soorten activiteiten worden ondernomen. Uslar is een ideale plaats om te bezoeken tijdens een vakantie in de regio. Ga je op reis naar deze stad, dan vind je in de omliggende streek ook andere plaatsen die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. In het plaatsje zijn verschillende horecazaken zoals restaurants en cafés waar je terecht kunt voor een drankje of een maaltijd.

Bezienswaardigheden

De stad staat vol met oude huizen die in typische Duitse vakwerkstijl gebouwd zijn. Eén van deze gebouwen is het historische stadhuis van de plaats. Dit gebouw is in 1476 gebouwd en heeft een kenmerkende toren met een klok daarin. Wil je meer te weten komen over de stad en de omgeving, breng dan een bezoek aan het Gemeentelijk Museum van Lokale Geschiedenis. Rondom de stad zijn overblijfselen te vinden van een voormalige stadsmuur die het centrum in het verleden moesten beschermen.

Natuur

In de stad en in de omgeving van Uslar is veel natuur te vinden. Zo zijn er verschillende parken in de plaats die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Als je van een actieve vakantie houdt, dan kun je in de omgeving verschillende wandelroutes volgen door de bossen rondom de plaats. Ook is het mogelijk om met de fiets de regio rondom Uslar te verkennen. Een bijzonder stukje natuur in de stad is het Alari’s Vlinderpark. Daar vliegen veel verschillende soorten vlinder vrij rond zodat je deze tijdens een bezoek kunt bezichtigen.

Verblijf

In de stad zelf en in de directe omgeving van Uslar zijn veel verschillende soorten accommodaties te vinden die je kunt boeken voor tijdens jouw verblijf. Je kunt ervoor kiezen om een hotelkamer te boeken of een kamer in een typische Duitse Gästezimmer of je kunt een vakantiewoning huren. Ga je met de auto op reis naar Uslar, dan ben je vanuit Nederland binnen enkele uren al op de plaats van bestemming. Omliggende plaatsen die de moeite waard zijn om te bezoeken zijn steden als Kassel en Göttingen.