Hannoversch Münden Duitsland

.Home / Dorpen en steden / Hannoversch Münden

Hannoversch Münden

De stad Hannoversch Münden is een plaats in de Duitse deelstaat Nedersaksen. Deze plaats is gevormd bij de samenkomst van de rivieren de Werra, de Fulda en de Wezer. In de stad is veel te doen en te zien. Door de rijke geschiedenis van de plaats staan er veel oude gebouwen in typische Duitse stijlen. Er zijn musea te bezoeken en als je van winkelen houdt, dan ben je in Hannoversch Münden ook op de juiste plaats belandt. Een ideale stad dus om te bezoeken tijdens een vakantie aan Duitsland.

Bezienswaardigheden

De stad heeft een rijk aanbod aan oude woningen. Zo zijn er meer dan 700 huizen die gebouwd zijn in typische vakwerkstijl. De stad is nagenoeg volledig omgeven door water, wat mede mogelijk is door de aanwezigheid van de drie rivieren die hier samenkomen. Een bezoekje waard is zeker het Stedelijk Museum dat gevestigd is in het Welfenslot. In een voormalige fabriek voor schrootverwerking uit de industrie, de Fährenpfortentoren, is het museum van de Arbeid gevestigd. Wil je uitkijken over de stad, breng dan een bezoek aan de Tillyschanze uitkijktoren.

In de omgeving

In de omgeving van Hannoversch Münden liggen verschillende plaatsen die met de auto goed te bereiken zijn. Zo kun je een bezoekje brengen aan de plaatsen Kassel en Göttingen die beiden in de omgeving van Hannoversch Münden liggen. Houd je van wandelen of fietsen in de natuur, dan ben je hier ook op de juiste plek aanbelandt. In de regio zijn veel routes te vinden die je door de bossen van de omgeving kunnen brengen. Ook zijn er op verschillende locaties activiteiten te doen zoals kanoën of raften over een rivier.

Op vakantie

Deze stad is samen met de omgeving waarin de plaats ligt een ideale plaats om naar toe op vakantie te gaan. In de omgeving zijn dan ook veel accommodaties zoals hotels, bed & breakfasts en vakantiewoningen te vinden die je kunt boeken voor de overnachtingen tijdens jouw verblijf in Hannoversch Münden. Wil je tijdens jouw vakantie gaan winkelen in een iets grotere stad, dan ben je binnen iets meer dan een uur in plaatsen als Hannover of Bielefeld.