Einbeck Duitsland

.Home / Dorpen en steden / Einbeck

Einbeck

Het Duitse stadje Einbeck is gelegen in de deelstaat Nedersaksen en is een oude Hanzestad met veel geschiedenis. De plaats heeft in het verleden dienstgedaan als handelsplaats en gold als een belangrijk knooppunt van verschillende handelsroutes. De geschiedenis van het stadje is dan ook goed terug te zien in de gebouwen van de plaats. Als je op vakantie wilt voor een paar dagen of een lang weekend, dan is Einbeck in Duitsland een goede keuze. Zeker omdat je met de auto vanuit Nederland al binnen enkele uren in de deze plaats kunt zijn. De omgeving van de stad heeft veel te bieden op het gebied van natuur en activiteiten zoals varen, fietsen en wandelen.

Bezienswaardigheden

Einbeck heeft een oud stadcentrum waar honderden vakwerkhuizen te vinden zijn. Een groot deel van deze huizen zijn gebouwen in de late middeleeuwen. Andere gebouwen die zeker de moeite waard zijn om te bekijken zijn het oude en het nieuwe stadhuis van der stad. Wil je de plaats goed verkennen, dan heb je de mogelijkheid om met een gids een wandeling te maken door de plaats en meer te weten te komen over Einbeck. Er zijn verschillende musea te bezoeken zoals de Sint Alexandri kloosterkerk waar je een collectie met historische voorwerpen kunt bewonderen.

Activiteiten

Einbeck staat bekend als de stad van het bier. Rond het jaar 1600 waren er meer dan 700 huizen in de omgeving van de plaats die bier konden en mochten brouwen. Einbecker Bier is een zeer bekende biersoort die wordt gezien als het voorbeeld van alle bockbieren. De naam bockbier is dan ook afgeleid van Einbecker bier. In de stad zijn verschillende rondleidingen te volgen die betrekking hebben op het brouwen van bier. Natuurlijk kun je dan ook deelnemen aan proeverijen van de bieren die hier gemaakt worden. In de omgeving van de plaats is veel natuur te vinden. Er zijn dan ook veel mogelijkheden om een wandeling of een fietstocht te ondernemen in de streek rondom Einbeck. Hou je van meer activiteit, dan kun je in de bosrijke omgeving onder andere een klimparcours volgen of varen over een rivier.