Hardegsen Duitsland

.Home / Dorpen en steden / Hardegsen

Hardegsen

De Duitse stad Hardegsen in de deelstaat Nedersaksen is geliefd bij vakantiegangers vanwege de bezienswaardigheden en de natuur in de omgeving. In de regio rondom deze plaats zijn dan ook veel wandel- en fietsroutes te vinden die je dwars door de natuur kunnen leiden. De stad zelf kent een rijke geschiedenis en is zeker de moeite waard om te bezoeken tijdens een vakantie aan deze regio. Zo zijn er verschillende musea en oude gebouwen te bewonderen. Ook is er in de omgeving veel te doen op het gebied van activiteiten.

Bezienswaardigheden

Wil je meer te weten komen over de plaats Hardegsen en de regio, breng dan tijdens je verblijf een bezoekje aan de Burgstall. Dit is het Historisch en Ecologisch Regionaal Museum en is gevestigd in het kasteel dat in deze plaats te vinden is. Een ander museum is het vioolmuseum dat je in deze plaats kunt vinden. Andere bijzondere gebouwen die je in deze plaats kunt vinden zijn de St. Mauritius Kirche, een kerk die in 1423 gebouwd is en de wachttoren die als uitkijktoren vanaf de stadsmuur gebruikt werd.

Activiteiten

De omgeving leent zich zeer goed voor een stevige wandeling of fietstocht. In de streek zijn dan ook verschillende routes voor wandeling en mountainbikes te vinden. In Hardegsen zelf kun je actief zijn tijdens een vakantie door baantjes te trekken in het lokale buitenzwembad. In de jaren ’70 van de vorige eeuw is er een park met een kuuroord aangelegd. Sinds enkele jaren is dit niet meer als kuuroord in gebruik, maar nog wel te bezoeken. Een ander park dat zeker de moeite waard is om te bezoeken is het Wildpark in de plaats. Op een terrein van ongeveer 12 hectare kun je daar meer dan 20 verschillende diersoorten bewonderen.

Vakantie

Hardegsen is een ideale plaats om naar toe op vakantie te gaan. In de plaats zelf en in de omgeving van de stad is veel te beleven. Ook zijn er genoeg accommodaties te vinden waar je een kamer kunt boeken voor tijdens jouw verblijf. Met de auto ben je vanuit Nederland vaak al binnen enkele uren in de plaats Hardegsen.