Göttingen Duitsland

.Home / Dorpen en steden / Göttingen

Göttingen

Göttingen is een Duitse stad in de deelstaat Nedersaksen. De plaats staat al lang bekend als universiteitsstad en heeft veel te bieden op het gebied van bezienswaardigheden en activiteiten. Ook in de omgeving van de stad is veel te zien en te beleven. Een ideale omgeving dus om te verkennen tijdens een vakantie in Göttingen. De stad wordt voor het eerst genoemd in het jaar 953 en is rijk aan geschiedenis. Dat is dan ook goed terug te zien in de gebouwen die je in deze plaats kunt bewonderen.

Bezienswaardigheden

Sinds 1737 heeft de stad een universiteit waar jaarlijks meer dan 25.000 studenten aan studeren. De stad is rijk aan huizen die in typische vakwerkstijl gebouwd zijn, wat onder andere goed terug te zien is op het oude stadsplein van Göttingen. Daar staat ook het historische stadhuis. Rondom de stad zijn stadswallen gemaakt in de middeleeuwen die nog steeds te bewonderen zijn. De plaats is goed te belopen en tijdens een wandeling kun je dan ook veel van de plaats zien. Met een gids is het mogelijk om een rondleiding door deze plaats te volgen.

Cultuur

Göttingen staat ook bekend als een stad met veel cultuur. Zo kun je een bezoek brengen aan het volkenkundig museum waar je de geschiedenis van de plaats kunt ontdekken. In het Goethe Instituut is het centrum van de Duitse taal gevestigd. Er zijn verschillende theaters, podia en andere plaatsen waar regelmatig voorstellingen gehouden worden. Op het gebied van muziek worden er jaarlijks ook op verschillende momenten muziekevenementen georganiseerd. Zo is er jaarlijks in november het Göttinger Jazzfestival en in de zomer kun je een bezoek brengen aan het Händelfestival.

Activiteiten

In de omgeving van de stad is ook genoeg te beleven. Verblijf je hier tijdens een vakantie, dan kun je in de streek de prachtige natuur van de omgeving ontdekken. Er zijn dan ook veel verschillende wandel- en fietsroutes te vinden die zeker de moeite waard zijn om te volgen. In de buurt van de stad liggen onder andere een natuurgebied en het Göttingen Stadtwald, een bos met prachtige natuur en routes voor een wandeling.