Neuhaus im Solling  Duitsland

.Home / Dorpen en steden / Neuhaus im Solling

Neuhaus

Neuhaus, beter bekend als Neuhaus im Solling, is een dorp in de deelstaat Nedersaksen in Duitsland. Dit kleine plaatsje ligt op een hoogte van 356 meter en is rijk aan geschiedenis en bezienswaardigheden. Een ideale plaats en omgeving om te bezoeken tijdens een vakantie. Er is dan ook genoeg te beleven voor de liefhebber van cultuur en natuur. Zo zijn er veel verschillende wandelroutes in de omgeving te vinden en zijn er verschillende parken te bezoeken. Met de auto ben je binnen korte tijd in plaatsen als Kassel en Göttingen, waar je terecht kunt voor een dagje winkelen bijvoorbeeld. In de nabijgelegen stad Höxter kun je ook veel oude gebouwen bezichtigen en een bezoek brengen aan het plaatselijke slot. Dit stadje ligt net over de grens in de deelstaat Noordrijn-Westfalen.

Bezienswaardigheden

Het dorp is niet groot, maar aan de gebouwen te zien heeft het een lange geschiedenis. Zo zijn er verschillende gebouwen in oude stijlen gebouwd. In de omgeving van de plaats zijn verschillende parken te vinden die voorzien zijn van wandelroutes. Het is ook mogelijk om er met een mountainbike op uit te trekken en zo de regio rondom Neuhaus te verkennen. Het Wildpark Neuhaus is ook zeker de moeite waard om te bezoeken als je hier op vakantie bent. Daar kun je verschillende wilde dieren bewonderen.

Verblijf

De plaats is klein maar heeft wel veel te bieden voor mensen die graag in alle rust willen genieten van de natuur. Voor een actieve vakantie ben je dan ook op de juiste plek belandt. Door de verschillende wandel- en fietsroutes kun je de omgeving op je eigen gemak verkennen. Er zijn verschillende accommodaties in de omgeving waarbij je een kamer of een vakantiewoning kunt huren voor tijdens jouw verblijf. Met de auto is het enkele uren rijden vanaf de grens met Nederland naar dit pittoreske Duitse plaatsje. Het is dan ook zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan de nabijgelegen plaats Höxter. Dit stadje staat bekend om de vele vakwerkhuizen die stammen uit de middeleeuwen. Ook kun je daar een bezoeken brengen aan de Abdij van Corvey.