Holzminden Duitsland

.Home / Dorpen en steden / Holzminden

Holzminden

Het Duitse stadje Holzminden is rijk aan cultuur en geschiedenis en is zeker de moeite waard moeite waard om te bezoeken tijdens een korte vakantie in Duitsland. De plaats is gelegen in de deelstaat Nedersaksen en wordt omringd door prachtige natuurgebieden. Deze natuur is dan ook zeer geschikt om te bewonderen tijdens een lange wandeling of een fietstocht. In de regio liggen dan ook verschillende routes die je kunt bewandelen voor een actieve tocht. In de plaats zelf heb je veel verschillende oude gebouwen die je kunt bezichtigen. Niet ver van Holzminden liggen plaatsen als Göttingen, Kassel en Bielefeld. Deze plaatsen zijn ook een bezoekje waard als je bijvoorbeeld een dagje wilt winkelen.

Bezienswaardigheden

De stad ligt aan de rivier de Wezer en heeft verschillende bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn. Vlakbij de plaats ligt de Abdij van Corvey. Dit klooster stamt uit 815 en is onderdeel van de werelderfgoedlijst van UNESCO. De oude gebouwen die bij complex horen zijn dan ook zeker de moeite waard om te bekijken. Verder zijn er in de plaats veel oude gebouwen te vinden in typische Duitse vakwerkstijl.

Verblijf

Als je op vakantie gaat naar Holzminden dan is een bezoek aan de bossen in de omgeving zeker de moeite waard. Holzminden kan dan ook zeer goed dienen als uitvalsbasis voor een korte of lange vakantie in Duitsland. Je hebt er de mogelijkheid om in de plaats zelf een kamer te huren in een hotel of een bed & breakfast. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een ander soort accommodatie te huren zoals een vakantiewoning. Met de auto kun je snel in omliggende grotere steden zijn als je bijvoorbeeld een dagje wilt winkelen.

Activiteiten

Als je van een vakantie in de natuur houdt, dan ben je op de juiste plek belandt in Holzminden. Deze plaats ligt midden in een gebied dat rijk is aan bossen met open velden, beekjes, rivieren en rotspartijen. Er zijn dan ook veel routes te vinden die je kunt gebruiken voor een lange wandeling of een fietstocht. Online en in de lokale VVV-kantoren kun je vaak de nodige informatie met betrekking tot de routes vinden.