Höxter Duitsland

.Home / Dorpen en steden / Höxter

Höxter

In de deelstaat Noordrijn-Westfalen in Duitsland is de plaats Höxter te bezoeken. Deze stad is gelegen aan de rivier de Wezer en staat bekend om zijn historisch centrum. In het centrum zijn veel vakwerkhuizen te vinden die op een indrukwekkende manier versierd zijn. De omgeving is rijk aan natuur en goed te verkennen met de fiets of tijdens een wandeltocht. De plaats is goed te bereiken met de auto en binnen aan paar uur ben je vanuit Nederland op de plaats van bestemming. In de omgeving van Höxter zijn ook verschillende andere plaatsen die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Een ideale plaats voor een korte of lange vakantie.

Wat is er te zien in Höxter?

De plaats heeft veel te bieden aan historische gebouwen en natuur in de omgeving. Het centrum zelf is als de moeite waard om te bekijken. Deze is opgebouwd uit historische gebouwen die de geschiedenis van de plaats vertellen. Buiten de poorten van het plaatsje ligt de Abdij van Corvey. Dit klooster is in 815 gesticht en is tegenwoordig beschermd werelderfgoed. Het complex staat op de erfgoed lijst van UNESCO. Een andere bezienswaardigheid in de buurt van Höxter is de porseleinfabriek Fürstenberg. Met een boot heb je de mogelijkheid om een vaartocht te maken over de rivier de Wezer die langs deze plaats stroomt.

Op vakantie in Höxter

De plaats is een ideale stad voor een korte vakantie. Niet alleen in de stad zelf, maar ook in de omgeving van deze plaats is er genoeg te beleven. Zo vind je veel natuur in de wijde omtrek en zijn er verschillende andere historische plaatsen die een bezoekje waard zijn. De bosrijke omgeving is zeer de moeite waard voor een wandeling of een fietstocht. Wil je overnachten in deze plaats of in de omgeving, dan kun je daarvoor een hotel, een bed & breakfast, een vakantiewoning of een andere geschikte accommodatie voor enkele dagen boeken. De stad ligt op ongeveer drie uur rijden met de auto vanaf de Nederlandse grens, dus je bent binnen korte tijd op jouw vakantiebestemming als je naar Höxter af wilt reizen.