Rinteln  Duitsland

.Home / Dorpen en steden / Rinteln

Rinteln

Aan de rivier de Wezer in Duitsland ligt de plaats Rinteln. Deze plaats in Noordrijn-Westfalen is bekend vanwege zijn geschiedenis en kenmerkende bouwwerken. In het stadje vind je dan ook veel huizen die in typische vakwerkstijl gemaakt zijn. Langs Rinteln loopt een bekende wandelroute. De plaats is een ideale stad om te bezoeken tijdens een korte vakantie in Duitsland. In deze stad en in de regio van Rinteln valt er dan ook genoeg te beleven. De plaats is gelegen tussen de steden Bielefeld en Hannover, die ook zeker de moeite waard zijn om te bezoeken als je hier in de regio verblijft. De omgeving van deze stad is voornamelijk rijk aan prachtige natuur.

Bezienswaardigheden

Het centrum van de stad staat vol met oude gebouwen die de rijke historie van deze plaats verklappen. Zo vind je er het vroegere gemeentehuis het Rathauskeller, de Sint Nicolaikirche en zijn er veel vakwerkhuizen te zien. Voornamelijk aan het marktplein staan veel mooie oude gebouwen. Op een heuvel bij de stad Rinteln staat de Klippenturm. Dat is een toren met een hoogte van 19,8 meter die je een uitkijk geeft over het gehele gebied. De toren is gebouwd in 1889 en kan dagelijks worden beklommen. Onderaan de toren is een restaurant te vinden waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje.

Ontdek de regio

Rinteln en zijn prachtige omgeving zijn zeer geschikt voor een korte vakantie van een paar dagen. Je kunt de stad en de regio op verschillende manieren ontdekken. Dit kan door een wandeltocht te maken of door met de fiets de omgeving in te trekken. In de plaats zelf kun je een rondleiding krijgen en meer te weten komen over de geschiedenis van dit stadje. In de omgeving liggen veel andere historische plaatsen die ook zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Wil je overnachten in Rinteln, dan heb je de mogelijkheid om in de plaats zelf of in de regio een hotel of andere accommodatie te boeken. Met de auto ben je ook zo in plaatsen als Bielefeld of Hannover die in de omgeving van Rinteln liggen.