Minden  Duitsland

.Home / Dorpen en steden / Minden

Minden

In het noordoosten van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen ligt de plaats Minden. Deze stad is een bekende plek onder toeristen gelegen aan de rivier de Wezer. In de omgeving van Minden liggen ook andere bekende plaatsen die zeker een bezoekje waard zijn als je hiernaartoe op vakantie gaat. In Minden vind je veel oude gebouwen die de rijke geschiedenis van de stad verraden. Er zijn in deze plaats en in de omgeving dan ook genoeg dingen te beleven tijdens een korte of lange vakantie. Als je van plan bent om naar Minden te gaan met de auto, dan ben je vanuit Nederland vaak al binnen een paar uur op jouw plek van bestemming. De stad en de omgeving bieden veel mogelijkheden en zijn onder andere goed te verkennen tijdens een wandeling of op de fiets.

Bezienswaardigheden

De stad is rijk aan bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Een bekend gebouw in deze plaats is de Sint-Gorgonius- en Sint-Petrusdom. Deze kerk is gebouwd tussen 1071 en 1340 en is tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar beschadigd geraakt. Na de oorlog is de kerk weer opnieuw gebouwd. De stad staat verder bekend om zijn historisch centrum met kleine steegjes. Als je hiernaartoe gaat, dan is een bezoek aan het Mindener museum ook zeker de moeite waard. Er staan ook veel vakwerkhuizen in de plaats zoals het Haus Hagemeyer dat in 1592 gebouwd is.

Rondleidingen en verblijf

Breng je een bezoek aan Minden dan kun je de stad op verschillende manieren verkennen. Het is mogelijk om verschillende soorten rondleidingen door deze plaats te krijgen en meer te weten te komen over de stad. Zo is het mogelijk om een historische toer te volgen en om de stad te verkennen op een Segway of met de bus. In de stad zelf en in de omgeving van deze plaats zijn veel accommodaties te boeken zoals hotels, vakantiewoningen of andere gastverblijven om te kunnen overnachten. Minden en de omgeving zijn dan ook zeker aan te raden voor als je op zoek bent naar een korte vakantie in Duitsland.