Porta Westfalica  Duitsland

.Home / Dorpen en steden / Porta Westfalica

Porta Westfalica

Porta Westfalica is een plaats gelegen in de deelstaat Noord-Rijn Westfalen in Duitsland. Hoewel de plaatsnaam doet vermoeden dat de stad al zeer lang bestaat, draagt het deze naam pas sinds de 18e eeuw. Met de auto ben je vanuit Nederland snel in deze regio en heb je ook de mogelijkheden om omliggende steden te bezoeken. Zo liggen de plaatsen Osnabrück en Hannover op een afstand van ongeveer 60 kilometer van deze stad en ligt de plaats 35 kilometer verderop. De stad staat vooral bekend vanwege de Wittekindsberg. Een heuvel waarop een monument ter ere van de Duitse keizer Wilhelm I te zien is.

Bezienswaardigheden

Het monument op de Wittekindsberg is zeker de moeite waard om te bezoeken. Deze plaats ligt op een strategische locatie en biedt een adembenemend uitzicht over de regio. Aan de voet van de heuvel loopt de rivier de Wezer. Andere bezienswaardigheden in de stad zelf zijn de Margarethenkapel en de Kruiskerk. Breng je een bezoek aan deze plaats, dan is een bezoekje aan de voormalige ijzerertsmijn in de plaats ook zeker de moeite waard. Deze mijn is in 1887 geopend en kan ontdekt worden met een rondleiding. Je leert over het leven van de mijnwerkers, de vondsten die er gedaan werden en komt bij een ondergronds meer terecht. Op de Jakobsberg staat een grote televisietoren die al vanaf een flinke afstand van de plaats te zien is.

Rondleidingen en verblijf

Niet alleen door de mijn maar ook in de stad zelf en in de omgeving van Porta Westfalica kun je verschillende rondleidingen krijgen. Het is mogelijk om de regio te voet te ontdekken tijdens verschillende wandeltochten of om bijvoorbeeld op de fiets de regio te verkennen. Omdat de stad aan de rivier de Wezer ligt, zijn er ook verschillende mogelijkheden om gebruik te maken van een boottocht. Wil je overnachten in de stad of in de omgeving van deze plaats, dan kun je een hotel of andere accommodatie boeken waar je tijdens jouw verblijf kunt overnachten. Het is ook mogelijk om een vakantiehuis, appartement of bed & breakfast in Porta Westfalica te boeken.