Osnabrück Duitsland

.Home / Dorpen en steden / Osnabrück

Osnabrück

Osnabrück is een bekende Duitse stad gelegen aan de rivier de Hase. De plaats ligt tussen het Teutoburgerwoud en het Wiehengebergte in de deelstaat Nedersaksen en is zeer interessant voor een korte of lange vakantie. Met de auto ben je vanuit Nederland dan ook binnen een paar uur in deze mooie plaats. De stad kent veel geschiedenis wat goed terug te zien is in de gebouwen die er staan. Je kunt er verschillende musea bezoeken of een rondleiding krijgen door het historische centrum van Osnabrück. In de omgeving kun je talloze activiteiten ondernemen waaronder het bewandelen van een 73 kilometer lange route door het Teutoburgerwoud.

Geschiedenis

De stad kreeg voor het eerst een bisschopszetel in 780 en is waarschijnlijk veel ouder dan dat. In 1147 werd de plaats voor het eerst een stad genoemd en in 1157 werd er begonnen met het versterken van de plaats met stadsmuren. Tussen de jaren 1643 en 1648 werden in Osnabrück en in Münster de onderhandelingen gehouden die leidden tot de Vrede van Westfalen. Hiermee werd de Dertigjarige Oorlog beëindigd en uiteindelijk ook de Tachtigjarige Oorlog. In de stad zijn veel oude gebouwen te zien zoals het Stadhuis, de Sankt Peter Dom en verschillende kerken. Veel oude gebouwen zijn gemaakt in typische Duitse vakwerkstijl.

Bezienswaardigheden

Het historische centrum van de stad is een echte aanrader om te bezoeken. In de oude straatjes vind je veel winkels, ateliers, restaurants en cafés. Dat is dan ook zeker de moeite waard als je van winkelen houdt. Wil je meer te weten komen over de stad zelf, dan kun je gebruik maken van een rondleiding. Een gids verteld jou dan alles over de geschiedenis van de stad en de gebouwen die er te vinden zijn. In het Cultuurhistorisch Museum van Osnabrück kom je meer te weten over de geschiedenis van de stad en in Museum Industriekultur krijg je een kijk in de ontwikkeling van de industrie en mijnbouw in Duitsland. Wil je erop uit, dan kun je via één van de vele wandel- of fietsroutes die er in de omgeving zijn de streek rondom de stad verkennen.