Bad Iburg Duitsland

.Home / Dorpen en steden / Bad Iburg

Bad Iburg

Aan de rand van het Teutoburgerwoud in de buurt van de Duitse stad Osnabrück ligt het plaatsje Bad Iburg. Dit dorp is een bekend kuuroord en heeft daarnaast nog veel meer te bieden. De plaats kent een rijke geschiedenis die je hier duidelijk kunt zien aan de oude gebouwen die er te vinden zijn. In de plaats zelf en in de omgeving van Bad Iburg zijn genoeg activiteiten te ondernemen voor tijdens een korte vakantie. Zo kun je de omgeving goed verkennen met de fiets of één van de veel wandelroutes belopen die je door de omliggende natuur van de plaats leiden.

Bezienswaardigheden

In Bad Iburg zijn verschillende musea te bezoeken en vind je ook verschillende oude gebouwen. Het meest kenmerkend van deze gebouwen is waarschijnlijk wel Schloss Iburg. Een kasteel dat gebouwd is rond 1070 en vandaag de dag dienstdoet als museum. Ook vind je in Bad Iburg een klokkenmuseum te bezoeken waar je meer dan 800 verschillende soorten klokken kunt bewonderen. In dit museum is ook een restaurant en een café gevestigd. De plaats heeft verder meerdere kenmerkende bouwwerken die in typische Duitse stijl zijn gebouwd en de geschiedenis van deze plaats verraden.

Activiteiten

Dwars door Bad Iburg loopt de Hermannshöhen wandelroute. Deze wandelroute gaat over een afstand van meer dan 70 kilometer door het Teutoburgerwoud en komt langs verschillende plaatsen. De route is te bewandelen in etappes van meerdere dagen en biedt een kijk op de prachtige natuur die je in de omgeving van deze plaats vindt. Het dorp staat verder bekend als kuuroord en mag daarom het woord Bad in de naam dragen. Het is natuurlijk ook mogelijk om er met de fiets op uit te trekken en de regio op deze manier te verkennen.

Vakantie

Als je op zoek bent naar een plaats omgeven met natuur, met veel historie, waar je veel kunt ondernemen en ook kunt ontspannen, dan is Bad Iburg een ideale plaats om te bezoeken. Dit dorpje heeft dan ook veel te bieden voor elke vakantieganger. In en rond de plaats zijn veel verschillende soorten accommodaties te vinden waar je tijdens je verblijf kunt overnachten. Je kunt daarnaast ook gebruik maken van de faciliteiten die dit kuuroord te bieden heeft.