Tecklenburg Duitsland

.Home / Dorpen en steden / Tecklenburg

Tecklenburg

Op een afstand van ongeveer 70 kilometer rijden vanaf de Nederlandse grens ligt het Duitse stadje Tecklenburg. Dit stadje is eenvoudig met de auto te bereiken via de A1 en biedt vaal mogelijkheden voor een korte vakantie of een lang weekend weg. In de plaats zijn veel bezienswaardigheden te vinden die de rijke geschiedenis van dit stadje vertellen. Ook heb je in de omgeving veel mogelijkheden om verschillende soorten activiteiten te ondernemen. De stad is gelegen bovenop een heuvel in het prachtige Teutoburgerwoud.

Bezienswaardigheden

De geschiedenis van Tecklenburg gaat ver terug. De stad is vernoemd naar het graafschap van Tecklenburg wat hier in het verleden gevestigd was. De plaats kreeg in 1388 stadrechten en heeft een kenmerkend centrum met middeleeuwse Duitse vakwerkhuizen. In de plaats zijn onder andere een ruïne van een voormalig kasteel te zien met een openluchttheater. In de kerk van deze stad liggen de voormalige graven van Tecklenburg begraven. Omdat het centrum autovrij is, kun je in alle rust door de stad lopen.

  1. Lorem ipsum
  2. Sit amet vultatup nonumy
  3. Duista sed diam

Wandelen

Wil je voor een korte vakantie naar deze mooie stad gaan, dan valt er genoeg te beleven. In de omgeving kun je goed terecht als je van wandelen houdt. De plaats ligt in het Teutoburgerwoud op de top van een heuvelrug. Door dit woud en ook door de stad Tecklenburg loopt de Hermanssweg. Dat is een wandelpad met een totale lengte van 165 kilometer door de regio die gelopen kan worden in 8 dagen. Elke dag wordt er een andere plaats in de streek bezocht. Onder begeleiding van een gids is het mogelijk om een stadsrondwanedeling te volgen en de geschiedenis van Tecklenburg te ontdekken.

Meer activiteiten

Natuurlijk valt er veel meer te beleven als je naar Tecklenburg gaat. Zo zijn er verschillende fietsroutes te vinden met lengtes tussen de 50 kilometer en 70 kilometer. Wil je iets rustiger aan doen dan kun je ook een bezoek brengen aan het museum. In de plaats is een openluchtmuseum te vertellen die verteld over de geschiedenis van Tecklenburg en de omgeving. Ook vind je hier het poppenmuseum dat gevestigd is in een vakwerkhuis uit 1684.