Bad Rothenfelde Duitsland

.Home / Dorpen en steden / Bad Rothenfelde

Bad Rothenfelde

De Duitse plaats Bad Rothenfelde is bekend als het oudste kuuroord in de omgeving van Osnabrück. De plaats is gelegen in de deelstaat Nedersaksen tegen de grens met Noordrijn-Westfalen. Hier in de omgeving valt veel te beleven en te zien aan prachtige natuur. Het plaatsje is dan ook gelegen aan de rand van het Teutoburgerwoud. Met de auto kun je binnen een paar uur vanuit Nederland al in deze plaats zijn en genieten van een vakantie van een paar dagen. Naast gebruik maken van het kuuroord kun je rondom de plaats wandelen, fietsen en andere activiteiten ondernemen.

Bezienswaardigheden

Bad Rothenfelde staat bekend als kuuroord door heel Duitsland. Op deze plaats komt koolzuurhoudend zout water naar boven dat onder andere gebruikt wordt voor baden en modderbaden. Vanwege de helende werking van het water mag de plaats zich Bad Rothenfelde noemen. Het kuuroord is te vinden in een park met een oppervlakte van meer dan 18 hectare. Daar vind je verder ook fonteinen, winkels en een tuin waar concerten gegeven worden. Er is dus altijd wel iets te beleven in deze plaats.

Activiteiten

Langs Bad Rothenfelde loopt een bekende wandelroute die door veel liefhebbers gelopen wordt. Dit is de Hermannshöhen wandelroute met een lengte van 73 kilometer. De wandelroute loopt door het Teutoburgerwoud en leidt je langs heuvels, door bossen, langs open velden, rivieren en beken. De complete route lopen neemt vaak enkele dagen in beslag. Onderweg staan tientallen hutten waar je als wandelaar even op adem kunt komen tijdens een tocht. Het is ook mogelijk om een fiets mee te nemen of te huren en daarmee de omgeving te verkennen.

Verblijf

Wil je voor een lang weekend of een paar dagen op vakantie naar Bad Rothenfelde, dan zijn er ter plekke genoeg accommodaties te vinden waar je een slaapplek kunt boeken. Zo zijn er hotels, kun je gebruik maken van typische Duitse Gästehausen of kun je een kamer boeken in een pension. Omdat de plaats bekend staat als kuuroord is het vaak ook mogelijk om een speciaal arrangement te boeken in combinatie met een bezoek aan de waterbronnen van de plaats.