Lübbecke  Duitsland

.Home / Dorpen en steden / Lübbecke

Lübbecke

Lübbecke is een plaats gelegen in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. De plaats heeft een oud centrum met kenmerkende vakwerkhuizen en biedt veel mogelijkheden voor een korte vakantie naar Duitsland. Vanuit Nederland is de plaats goed te bereiken met de auto en ben je binnen een paar uur in Lübbecke aanbelandt. De plaats ligt in de omgeving van het Teutoburgerwoud waar je onder andere terecht kunt voor een stevige wandeling of een fietstocht door de prachtige natuur. De plaats zelf is om meerdere redenen de moeite waard om te bezoeken.

Bezienswaardigheden

De stad Lübbecke ligt aan de voet van een heuvel en kan goed bekeken worden vanaf de top van deze heuvel. Lübbecke heeft sinds 1279 stadsrechten en heeft meerdere bezienswaardigheden. In de stad zelf zijn verschillende musea te vinden zoals het stadsmuseum waar onder andere traditionele kleding uit de regio te zien is en een brouwerijmuseum. De plaats zelf wordt, net als veel andere Duitse steden, gekenmerkt door huizen gemaakt in vakwerkstijl. Breng ook een bezoek aan de St. Andreas kerk in de plaats. Deze kerk is gebouwd tussen 1160 en 1180.

In de omgeving

In de omgeving van Lübbecke zijn verschillende andere plaatsen te bezoeken met veel bezienswaardigheden. Je vindt in de regio kleinere steden als Randen, Minden, Bad Oeynhausen en Porta Westfalica. Met de auto ben je binnen het uur ook in plaatsen als Bielefeld en Osnabrück. Deze steden zijn zeker ook de moeite waard als je op vakantie gaat in Lübbecke. In de buurt van de stad licht een uniek natuurgebied dat zeker de moeite waard is om te bezoeken. Dit natuurgebied is het Torfmoor dat bekend is vanwege zijn moerassen. Je kunt hier met een gids een wandeling maken en een rondleiding krijgen.

Op vakantie

De plaats Lübbecke is met de auto vanuit Nederland eenvoudig te bereiken. Je bent dan ook binnen enkele uren op jou plaats van bestemming. Een ideale locatie om een korte vakantie te houden of om bijvoorbeeld een weekendje weg te plannen. In en rond de plaats heb je dan ook genoeg mogelijkheden om een hotel of andere accommodatie te boeken voor de overnachtingen.