Bad Essen Duitsland

.Home / Dorpen en steden / Bad Essen

Bad Essen

Bad Essen is een ligt in de Duitse deelstaat Nedersaksen op de grens ven het Teutoburgerwoud en de Noord-Duitse Laagvlakte. In de buurt van deze plek zijn steden te vinden als Bielefeld en Osnabrück. Bad Essen zelf staat voornamelijk bekend als kuuroord waar mensen naar toe kunnen voor bijvoorbeeld de behandeling van verschillende soorten aandoeningen zoals reuma. De plaats mag zich kuuroord noemen vanwege de zoutwaterbaden die hier van nature te vinden zijn. Deze streek en plaats zijn zeer populair bij toeristen en bieden veel mogelijkheden voor een vakantie van een aantal dagen. Met de auto ben je vanuit Nederland al binnen een paar uur in Bad Essen.

Bezienswaardigheden

De plaats kent een rijke geschiedenis en wordt voor het eerst vermeld in 1075. In de plaats is een plein te vinden waaraan verschillende fraaie vakwerkhuizen te zien zijn. Ook staat in Bad Essen de meer dan 500 jaar oude St. Nicolaikirche. In de omgeving van de stad kun je Kasteel Wittlage bekijken dat tegenwoordig als conferentieoord dient. Een andere bezienswaardigheid die zeker een bezoekje waard is, is Schloß Hünnefeld. Een groot kasteel dat gebouwd is vanaf 1146. Als je van natuur houdt dan kun je in de plaats zelf naar het Sole Park. Dit park is gratis te bezoeken en staat vooral bekend om de heilzame werking van zout water voor mensen met ademhalingsproblemen.

In de omgeving

In de omgeving van Bad Essen valt ook veel te beleven. Op een afstand van ongeveer 8 kilometer van de plaats vind je de plaats Barkhausen. In deze plaats zijn sporen zichtbaar van dinosaurussen die meer dan 140 miljoen jaar geleden in de streek leefden. In de plaats Bohmte, een aantal kilometer naar het noorden van de plaats, kun je een bezoek brengen aan de burcht Arenshorst. Wil je graag bewegen tijdens jouw vakantie, dan kun je in deze plaats ook een balletje slaan op de lokale golfbaan. De streek is goed te verkennen met de fiets of tijdens een wandeltocht. Er zijn dan ook verschillende routes die je door de omgeving van de plaats kunnen leiden en jou zo een onvergetelijke vakantie kunnen bieden.