Bramsche Duitsland

.Home / Dorpen en steden / Bramsche

Bramsche

De Duitse stad Bramsche is gelegen in de deelstaat Nedersaksen. Deze stad is bekend vanwege de rijke geschiedenis en voornamelijk vanwege de slag bij het Teutoburgerwoud die hier gehouden is in het jaar 9 na Christus. Bij die slag werden 3 Romeinse legioenen door de Germanen. In de middeleeuwen werden er in het centrum van de plaats typische Duitse vakwerkhuizen gebouwd. Deze geven de stad nog steeds een kenmerkend aanzicht. Ben je op zoek naar een geschikte plaats in Duitsland, niet ver van de grens met Nederland, om op vakantie te gaan? Dan is Bramsche zeker een bezoekje waard. In deze plaats valt er veel te zien en kun je de omgeving goed ontdekken tijdens een wandel- of fietstocht.

Bezienswaardigheden

De plaats kent veel bekende bezienswaardigheden. Zo bevindt zich in het centrum een slot uit de 13e eeuw, het Schloß Altbarenaue. Ook is er in de plaats een oud benedictijnerklooster te vinden dat is opgericht in 1170. De oude bouwwerken in het centrum van de plaats verraden een lange geschiedenis. Een wandeling door de stad Bramsche is dan ook zeker de moeite waard. Wat ook zeker de moeite waard is, is een bezoek brengen aan het Tuchmacher museum in Bramsche. In dit museum kun je verschillende weefgetouwen en andere machines zien waarmee textiel en andere stoffen gemaakt werden in het verleden.

In de omgeving

De stad ligt niet ver van de plaats Osnabrück die ook zeker de moeite waard is om te bezoeken tijdens een korte vakantie aan deze plaats. In Osnabrück kun je onder andere goed terecht in de verschillende restaurants en om te winkelen in de stad. De stad ligt in een natuurrijke omgeving waar veel mogelijkheden zijn voor een goede wandeltocht. Ook is het mogelijk om er met de fiets op uit te gaan en zo de streek te verkennen. Ook voor de liefhebbers van wielrennen is dit een uitgelezen kans om de streek te ontdekken. Via de website van de stad Bramsche zijn verschillende routes te vinden voor wandelaars en fietsers die op zoek zijn naar een actief uitje in de omgeving van deze mooie plaats.