Alfeld  Duitsland

.Home / Dorpen en steden / Alfeld

Alfeld

De Duitse plaats Alfeld is een stadje met veel historie gelegen in de deelstaat Nedersaksen. Deze stad heeft een kern met oude gebouwen die veel vertellen over de geschiedenis van de plaats. In de stad en in de omgeving is dan ook genoeg te beleven. Zo kun je een rondleiding krijgen door de plaats of een wandeltocht in de omgeving doen. In de plaats zelf zijn veel accommodaties te vinden waar je een kamer kunt boeken voor een overnachting. Met de auto ben je vanuit deze plaats zo in steden als Hannover en Bielefeld. Een beroemd gebouw in de plaats is de FAGUS-fabriek. Een voormalige fabriek die op de werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst is vanwege zijn bijzondere vormgeving. Dit is de eerste fabriek waarbij de wanden vrijwel volledig van glas gemaakt waren.

Bezienswaardigheden

In de plaats zelf kun je veel gebouwen zien die herinneren aan het verleden. Zo zijn er veel huizen in typische vakwerkstijl en vind je er onder andere de oude Latijnse school. Dit gebouw doet tegenwoordig dienst als museum waar je meer te weten kunt komen over de geschiedenis van de plaats en zijn omgeving. Een ander bijzonder bouwwerk is het stadhuis van Alfeld. In Alfeld kun je ook een bezoekje brengen aan het Fotomuseum en het Schnarchmuseum und Schlafinstitut. Dit laatste museum is een museum dat over snurken gaat door de eeuwen heen. Andere bezienswaardigheden zijn oude kerken zoals de St. Nicolai Kirche die in de plaats te vinden is.

Activiteiten

Als je van een actieve vakantie houdt, dan ben je in Alfeld ook op de juiste plaats belandt. In de omgeving van het stadje is veel natuur te vinden. Er zijn dan ook verschillende wandelroutes en fietsroutes die je door de prachtige natuur in de omgeving kunnen leiden. De plaats is gelegen in de regio van de Sieben Berge, de zeven bergen. Deze bergen zijn rijk aan natuur, bossen, open velden en verschikkende beken. Een wijdverspreid verhaal is dat het sprookje van Sneeuwwitje en de zeven dwergen in deze regio ontstaan is omdat lokale mijnwerkers geloofden dat er dwergen in de mijnen woonden. Deze theorie is overigens niet waar.