Bodenwerder Duitsland

.Home / Dorpen en steden / Bodenwerder

Bodenwerder

Aan de rivier de Wezer in de Duitse deelstaat Nedersaksen ligt het plaatse Bodenwerder. Dit historische plaatsje heeft een rijke geschiedenis en verschillende bezienswaardigheden. Met de auto ben je vanaf de grens met Nederland binnen een paar uur al in de betoverende omgeving van deze plaats. De regio waarin Bodenwerder ligt is rijk aan natuur en is zeker de moeite waard om te bezoeken als je van lange wandelingen of fietstochten in de natuur houdt. Je kunt in Bodenwerder zelf ook veel verschillende bezienswaardigheden vinden voor tijdens jouw verblijf.

Bezienswaardigheden

De plaats is voornamelijk bekend als de geboorteplaats van Baron von Münchhausen. Deze baron wordt ook wel de leugenbaron genoemd vanwege zijn sterke verhalen die hij vertelde over de avonturen die hij heeft meegemaakt. In het dorp is dan ook zijn geboortehuis te vinden waar vandaag de dag het stadhuis van de plaats in gevestigd is. Door de stad heen staan veel verschillende beelden die allemaal verwijzen naar de avonturen en de bijbehorende verhalen die deze baron vertelde. Wil je meer te weten komen over de geschiedenis rondom deze persoon en over zijn verhalen, breng dan een bezoek aan het plaatselijke Münchaussen museum.

Andere bezienswaardigheden

In de stad zijn onder andere ook overblijfselen te vinden van de middeleeuwse vestingwerken die hier gebouwd zijn ter bescherming van de stad. Ook vind je er verschillende kerken die zeker een bezoekje waard zijn tijdens jouw verblijf. Door het hele jaar heen worden er verschillende evenementen in de plaats georganiseerd zoals concerten, markten en andere evenementen. Tijdens deze feesten kom je vaak meer te weten over de lokale gebruiken en specialiteiten.

Actief

Wil je graag ook actief zijn tijdens jouw vakantie, dan heb je daartoe ook veel mogelijkheden. Zo is er in de plaats een rodelbaan te vinden waar je ook terecht kunt voor een spelletje midgetgolf. In de plaats is ook een overdekt zwembad te vinden. In de omgeving is veel natuur waar je terecht kunt voor een wandeling. Zo lopen er verschillende routes door de omliggende bossen die zeker de moeite waard zijn om te volgen. Het is ook mogelijk om de omgeving op de fiets te verkennen.