Bückeburg  Duitsland

.Home / Dorpen en steden / Bückeburg

Bückeburg

De Duitse stad Bückeburg is gelegen in de deelstaat Nedersaksen in het Teutoburgerwoud. Dit woud en zijn omgeving staan bekend om de mooie natuur, de donkere bossen, heuvels en prachtige wandelpaden. Een ideale omgeving dus om een vakantie door te brengen. Deze streek heeft veel te bieden voor liefhebbers van wandelingen en fietstochten. In de omgeving liggen veel plaatsen die zeker ook de moeite waard zijn om te bezoeken, zeker door de rijke geschiedenis die deze streek kent. Met de auto ben je vanuit Nederland binnen een paar uur al in de omgeving van Bückeburg.

Bezienswaardigheden

De geschiedenis van het plaatsje is goed te zien aan de gebouwen die er staan. De stadskerk hier een goed voorbeeld van. Deze kerk werd gebouwd tussen 1611 en 1615 en is in een typische stijl gebouwd. Een belangrijk bouwwerk in de plaats is Scholss Bückeburg. Dit kasteel is gebouwd in het begin van de 14 eeuw en heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van de plaats. Het Slot wordt nog steeds bewoond en is op bijzondere momenten te bezoeken, zoals tijdens de kerstdagen voor een kerstmarkt. Ook zeker de moeite waard om te bezoeken is de Slotkapel Bückeburg die onderdeel is van het kasteel. Deze kapel heeft een zeer fraaie inrichting met veel bladgoud en verschillende ornamenten.

Activiteiten

In de omgeving van de stad zijn veel verschillende routes te vinden voor als je van fietsen of wandelen houdt. De omgeving is rijk aan bossen en natuur die goed te verkennen is tijdens een actief uitje. Ook kun je gebruik maken van de golfbaan die bij de stad aanwezig is. Verder is het mogelijk om in het zwembad van de plaats te zwemmen. Vanwege de bosrijke omgeving, de bezienswaardigheden en de vele activiteiten die je in en rond Bückeburg kunt ondernemen, zijn er ook veel accommodaties waar je een kamer voor jouw verblijf kunt boeken. Zo zijn er hotels, pensions en bed en breakfasts waar je in sommige gevallen ook een arrangement kunt boeken. Reis je met de auto, dan ben je vanuit Nederland binnen enkele uren al op de plaats van bestemming.