Bielefeld Duitsland

.Home / Dorpen en steden / Bielefeld

Bielefeld

De Duitse stad Bielefeld kan gerekend worden tot één van de grotere steden van het land. De plaats ligt aan de rand van het Teutoburgerwoud waar je tijdens een vakantie terecht kunt voor wandel- en fietsroutes langs adembenemende natuur. De stad kent een rijke historie en is rond het jaar 1214 gesticht. Hier kun je terecht voor een weekendje weg of een vakantie van een paar dagen. Er valt dan ook genoeg te beleven, te zien en te ondernemen in de stad en in de regio rondom Bielefeld. Zo kun je erop uit trekken met de fiets of buiten de stad de natuur intrekken voor een stevige wandeling in de bossen van het Teutoburgerwoud.

Bezienswaardigheden

Als je de stad goed wilt leren kennen, dan is het aan te raden om gebruik te maken van een rondleiding. Op tientallen plaatsen kun je met een gids op pad gaan die jou alles kan vertellen over de geschiedenis van deze plaats. In de oude stad ligt de Alter Markt. Daar staan huizen die gebouwd zijn in de 16e eeuw op een typische wijze. Er zijn meer dan 10 musea in de stad te vinden die je kunt bezoeken voor verschillende exposities. Wil je in de stad ontspannen en genieten van de natuur, breng dan een bezoek aan de botanische tuin of het dierenpark dat je hier vindt.

Activiteiten

Wil je actief zijn in de omgeving of in de stad zelf, dan heb je daartoe ook genoeg mogelijkheden. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om de stad te verkennen met de fiets of om de omgeving te zien. Houd je van wandelen, dan ben je ook in Bielefeld in en vooral in de omgeving van de stad op de juiste plek belandt. Langs de plaats loopt de bekende Hermannshöhen wandelroute. Deze wandelroute loopt dwars door het Teutoburgerwoud en heeft een lengte van maar liefst 73 kilometer. Wil je de complete route lopen, dan ben je ook meerdere dagen onderweg. De wandelingen leiden je langs prachtige rotsen, donkere bossen, open velden en heldere beken. Zeker de moeite waard als je in de buurt bent dus!