Horn-Bad Meinberg Duitsland

.Home / Dorpen en steden / Horn-Bad Meinberg

Horn-Bad Meinberg

Het Duitse stadje Horn-Bad Meinberg is gelegen in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Deze plaats kent een rijke geschiedenis en is gelegen in een prachtige omgeving. Je vindt hier onder andere het Teutoburgerwoud met bossen, heuvels en open vlaktes. Een ideale plaats dus om naar toe op vakantie te gaan. Als je vanuit Nederland naar Horn-Bad Meinberg rijdt, dan ben je al binnen enkele uren in deze mooie stad. Je kunt hier wandelen, fietsen en veel andere activiteiten doen om lekker te ontspannen tijdens een weekje of weekend weg.

Geschiedenis

De stad bestaat in principe uit twee plaatsen, Horn en Bad Meinberg. Het plaatsje Horn vormt zich vanaf 1248. 100 jaar later wordt de oude Burg Horn gebouwd, een burcht. Het dorpje Bad Meinberg wordt al sinds 978 bewoond. Dit dorp heeft een kuuroord dat in 1770 aangelegd is en genezende krachten zou hebben. Om die reden mag de plaats zich dan ook Bad Meinberg noemen. Sinds 1970 zijn de kernen samengevoegd tot de nieuw te noemen stad Horn-Bad Meinberg.

Bezienswaardigheden

In de plaats en in de omgeving is er genoeg te beleven. Zo kun je een bezoek brengen aan het Burgmuseum Horn. Dit museum verteld over de oude burcht die in de plaats werd gebouwd in de middeleeuwen. Wil je ontspannen en relaxen, dan is een bezoek aan het badhuis van Bad Meinberg zeker de moeite waard. De warmwaterbronnen van de plaats zijn natuurlijke bronnen waarmee de baden gevuld worden. In de omgeving zijn rotsformaties te zien die door de natuur zijn gevormd. Deze Externsteine zijn zeker ook de moeite waard om te bekijken tijdens een bezoek.

Activiteiten

Wil je genieten van de natuur in de omgeving, maak dan gebruik van de Hermannshöhen wandelroute. Deze route loopt door het natuurgebied waarin de plaats ligt. De route loopt over een afstand van 73 kilometer over de Eggeweg en de Hermannsweg. Onderweg kom je langs de Externsteine, zie je prachtige bossen en frisse beekjes. Wil je even uitrusten, dan kan dat in 1 van de 23 schuilhutten die op de route van de Hermannshöhen wandelroute geplaatst zijn. Het is natuurlijk ook mogelijk om de regio met de fiets of met de auto te verkennen.