Detmold Duitsland

.Home / Dorpen en steden / Detmold

Detmold

Aan de rand van het Teutoburgerwoud in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen ligt het stadje Detmold. Deze plaats staat bekend om zijn historische bezienswaardigheden het grote aanbod aan cultuur. Een ideale plaats dus om te bezoeken tijdens een vakantie in Duitsland. De stad is met de auto goed te bereiken en vanuit Nederland ben je binnen een paar uur al op de plaats van bestemming. In de omgeving kun je wandelen, fietsen en verschillende soorten activiteiten ondernemen zoals het bezoeken van een museum of een natuurpark. Langs het plaatsje loopt een deel van de bekende Hermannshöhen wandelroute die je langs prachtige natuur in de streek leidt.

Bezienswaardigheden

De geschiedenis van de plaats Detmold begint rond 1263 als het stadje wordt gesticht als oversteekplaats aan de Werre, de rivier die langs de stad loopt. Er zijn dan ook veel gebouwen te zien die herinneren aan de geschiedenis van het stadje. Zo kun je een bezoek brengen aan het kasteel uit de 16e eeuw en zie je overal huizen in echte Duitse vakwerkstijl. Een bijzondere accommodatie om te bezoeken is het openluchtmuseum van het Landschaftsverband Westfalen-Lippe. Dat is het grootste openluchtmuseum van Duitsland. Bij de stad staat ook het Hermannsdenkmal, een reusachtig monument dat herinnert aan de strijd die hier in het jaar 9 na Christus gevoerd werd door de Germanen tegen de Romeinen en die door de Germanen gewonnen werd.

Activiteiten

Langs de plaats loopt ook de Hermannshöhen wandelroute door de bossen van het Teutoburgerwoud. De route heeft een lengte van 73 kilometer en kan in dag etappes gelopen worden. Als je van wandelen houdt, dan is het zeker de moeite waard om hier wat kilometers mee te pakken. Je loopt door prachtige natuur met bossen, heuvels en beekjes. Onderweg kun je gebruik maken van de schuilhutten waarvan er 23 langs de gehele route te vinden zijn. Ook op de fiets kun je veel delen van de route verkennen of erop uitgaan in de regio van Detmold. Wil je nog actiever bezig zijn, breng dan een bezoek aan het Teuto-klimpark, daar kun je ook aan voetbalgolf doen voor een actieve dag.