Bad Pyrmont  Duitsland

.Home / Dorpen en steden / Bad Pyrmont

Bad Pyrmont

In de Duitse deelstaat Nedersaksen ligt de plaats Bad Pyrmont. Deze stad is bekend vanwege de kuuroorden die hier te vinden zijn. De plaats ligt in een omgeving met veel natuur en is met de auto goed bereikbaar. Vanuit Nederland ben je binnen aan paar uur in deze prachtige Duitse plaats. In de stad zelf kun je veel beleven en ook in de omgeving is er genoeg te doen. Wil je een bezoekje brengen aan een grotere plaats, dan ben je binnen een uur in steden zoals Hannover of Bielefeld. Bad Pyrmont is een ideale locatie om te bezoeken tijdens een korte vakantie in Duitsland.

Bezienswaardigheden

De plaats zelf staat bekend als kuuroord en heeft veel verschillende hotels en wellness centra waar je terecht kunt. Deze accommodaties zijn vaak gevestigd in oude gebouwen en hebben een zeer statig uiterlijk. Een mooie bezienswaardigheid in deze plaats is Schloss Pyrmont. Dit kasteel stamt uit de 16e eeuw en is tegenwoordig een museum. In dit museum kun je meer te weten komen over de plaats Bad Pyrmont en zijn geschiedenis. Op verschillende plekken in de stad kun je parken bezoeken en kuuroorden vinden.

Ontdek de omgeving

Niet alleen in Bad Pyrmont zelf, maar ook in de omgeving valt er genoeg te beleven. Je kunt erop uit gaan tijdens een wandeltocht door de bossen of met de fiets een route ontdekken. De regio is zeer rijk aan natuur en staat daar ook zeer om bekend. Met de auto kun je verder gelegen plaatsen bezoeken of een dagje naar een grotere stad toe gaan zoals Hannover of Bielefeld die op minder dan een uur rijden van Bad Pyrmont gelegen zijn.

Vakantie

Vanwege de kuuroorden die je in deze stad vindt zijn er genoeg accommodaties waar je een kamer kunt boeken voor één of meerdere nachten. De plaats leent zich dan ook uitstekend voor een korte vakantie van een paar dagen. Omdat de plaats bekend staat om zijn kuuroorden, is het wel verstandig om vooraf een kamer te boeken als je naar deze plek op reis gaat. De stad ligt op ongeveer 2,5 uur rijden van de Nederlandse grens.