Willebadessen Duitsland

.Home / Dorpen en steden / Willebadessen

Willebadessen

Willebadessen is een Duitse stad in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. De stad ligt in een natuurrijke omgeving en biedt veel mogelijkheden voor mensen die graag op vakantie gaan naar een rustige plek. In de omgeving van de plaats zijn verschillende bezienswaardigheden te vinden die de geschiedenis van de regio verraden. Met de auto kun je vanuit Nederland al binnen enkele uren in deze mooie Duitse plaats zijn. De omgeving is goed te verkennen tijdens een lange wandeling of met de fiets.

Actief op vakantie

Ben je van plan om op vakantie te gaan naar Willebadessen, dan heb je veel mogelijkheden om de streek te verkennen. De natuur bestaat voornamelijk uit donkere bossen, steile rotsen, open vlaktes en natuurlijke bronnen. Geen wonder dat er verschillende wandel- en fietsroutes door deze prachtige streek lopen. Een bekende route brengt je over de Eggeweg, een fietsroute die dwars door een natuurlijkpark loopt. Als je de omgeving te voet wilt ontdekken, dan kun je kiezen uit vijf verschillende routes van verschillende moeilijkheidsgraden.

Bezienswaardigheden

In de omgeving van Willebadessen zijn verschillende bezienswaardigheden te vinden. Zo vind je er oude huizen in typische Duitse vakwerkstijl. Ook kun je een bezoek brengen aan het klooster met zijn mooie tuinen. Dit klooster is een voormalen benedictinessenklooster. In Willebadessen is ook een sculpturenpark te vinden en kun je een bezoek brengen aan het wildpark. Daar is onder andere een natuurlijke mineraalbron te vinden. De Bierbaums Nagel is ook een bezoekje waard. Deze toren met een hoogte van 13,5 meter kan als uitkijktoren worden beklommen.

Op vakantie

Willebadessen is een geweldige plek om te bezoeken voor een korte vakantie. In en in de omgeving van de plaats zijn veel accommodaties te boeken voor 1 of meerdere overnachtingen. Vanuit deze plek kun je de omgeving ook goed met de auto verkennen. Je kunt dan bijvoorbeeld ook een bezoek brengen aan plaatsen als Paderborn of Bielefeld die op niet ver rijden van de plaats Willebadessen gelegen zijn. Met de auto ben je vanuit Nederland al binnen enkele uren in deze prachtige bos en natuurrijke omgeving. Ideaal als je voor een lang weekend of een paar dagen op vakantie wilt in Duitsland.