Bad Driburg Duitsland

.Home / Dorpen en steden / Bad Driburg

Bad Driburg

Bad Driburg is een plaats gelegen in het Teutoburgerwoud in Duitsland. Deze streek in de deelstaat Noordrijn-Westfalen staat bekend om de prachtige natuur en de verschillende kuuroorden die er te vinden zijn. De regio rondom Bad Driburg bestaat uit verschillende plaatsen. De geschiedenis is in de streek dan ook goed terug te vinden in de oude gebouwen die er te bezichtigen zijn. Deze streek is ideaal voor als je een lang weekend of enkele dagen op vakantie wilt. Met de auto kun je dan ook al binnen enkele uren vanuit Nederland naar Bad Driburg toe rijden.

Wat is er te doen in Bad Driburg?

De streek is bekend als een plek waar je kunt ontspannen in een wellness of een kuuroord. Er zijn dan ook verschillende hotels en kuuroorden in de streek te vinden. Bezienswaardigheden die je hier kunt bezoeken zijn onder andere het glas museum waar de geschiedenis van glas zoals die in deze streek gemaakt werd verteld wordt. Je kunt in Bad Driburg ook een bezoek brengen aan één van de mooiste parken van Duitsland. Het Gräflicher park is dan ook zeker de moeite waard om te bezoeken als je hier naartoe op vakantie gaat.

Wandelen

De omgeving van Bad Driburg leent zich uitstekend voor een korte of lange wandeling. In de omgeving zijn dan ook verschillende routes te vinden die je kunt bewandelen om de streek rondom deze plaats te ontdekken. Voor de beste routes kun je een bezoek brengen aan het lokale VVV-kantoor of informatie vragen bij de accommodatie waar je verblijft tijdens jouw vakantie in Bad Driburg. Het is ook mogelijk om de regio met de fiets te ontdekken als je daar meer behoefte aan hebt.

Verblijf

De omgeving en de plaats zelf zijn rijk aan hotels en kuuroorden waar je kunt verblijven. Je kunt een kamer boeken in een hotel, maar je kunt er ook voor kiezen om een vakantiehuisje te boeken. Dan heb je alle faciliteiten die je wilt gebruiken voor jezelf. In de hotels en in de plaats zelf zijn verschillende restaurants en andere horecagelegenheden te vinden waar je terecht kunt voor een drankje en een maaltijd.