Weserbergland

.Home / Weserbergland

Op ontdekking in het Weserbergland

Het romantische glooiende landschap van het Weserbergland waar de rivier doorheen meandert nodigt u uit om ontdekt te worden. Op de heuvelruggen zijn imposante kastelen te vinden, en kloosters en kerken te bezoeken. De vele schilderachtige dorpjes en levendige vakwerkstadjes typeren dit deel van Duitsland.

Historische stadjes en monumenten

Ga terug in het verleden en volg de sporen uit de geschiedenis van oude dorpen en stadjes en ontdek tijdens een rondwandeling de hoogtepunten uit de geschiedenis. Kenmerkend voor de historische stadjes en dorpen in het Weserbergland zijn de vele vakwerkhuizen en de bouwwerken uit de wezerrenaissance. Zij maken een bezoekje absoluut de moeite waard. In het Weserbergland zijn ook de nodige kastelen, kerken en kloosters te bezichtigen. Deze monumenten uit vergane tijden hebben één ding gemeen: ze zijn weelderig, kleurrijk en hebben een roerige geschiedenis.Het bezoeken waard

Aanbevolen stadjes om te bezoeken. Hameln, Stadthagen, Dassel, Bodenwerder, Stadoldendorf, Holzminden, Uslar, Hessisch Oldendorf, Rinteln, Höxter, Bad Pyrmont, Einbeck, Lügde, Bückeburg, Bad Münder en Hannoversch Münden.

Sprookjes en kastelen

De welbekende gebroeders Grimm waren ook niet onbekend met het bijzondere Weserbergland en hebben menig sprookje in deze omgeving geschreven. Wie kent niet het verhaal van de De rattenvanger van Hamelen en zo staat het kasteel van Doornroosje, Sababurg, bijvoorbeeld in dit gebied. Een prachtige kasteelruïne inclusief toren en een rozentuin. Ook vindt je talloze andere kastelen en ook burchten. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij Slot Corvey in de buurt van Höxter of dwaal weg in het grote Slot Bückeberg. Het is alsof je even terug bent in de geschiedenis..Mooie kastelen en kloosters

In het Weserbergland zijn diverse mooie kastelen en kloosters te vinden.

Schloss Fürstenberg,Klosterkirche Lippoldsberg, Schloss Hämelschenburg, Burg Schaumburg, Schloss Bevern, Schloss Bad Pyrmont ,Stift Fischbeck, Schloss Bückeburg.

Prachtige natuur van Weserbergland

Dichte bossen, uitgestrekte velden, schilderachtige dalen, en fraaie uitzichten als bezoeker van het Weserbergland kan je dit allemaal tegenkomen. Tevens heb je er ook twee natuurparken. Je kunt er genieten in Solling-Vogler, een prachtig groen en heuvelachtig gebied met talloze beekjes in de buurt van Höxter en Holzminden. Daarnaast is er natuurpark Münden in de buurt van Hann, waar het een waar bloemenparadijs is en je voornamelijk orchideeën zult vinden. Er lopen prachtige wandelroutes door de natuurparken en het Weserbergland. Onderweg kom je door oude dorpen en romantische vakwerkstadjes waar je kunt uitrusten en kunt genieten op één van de vele gezellige terrassen.