Wandelen en fietsen in het Teutoburgerwoud

.Home / Natuur en landschappen

Natuur in het Teutoburgerwoud

Beleef de mooie natuur in het Teutoburgerwoud. Het beste kunt u dit te voet doen of op de fiets. Dan gaat het het minst snel en ziet u het uiteindelijk het meeste. Op deze pagina vindt u de weg naar bossen en meren, uitkijkpunten, monumenten & oriëntatiepunten, en andere natuurbelevenissen.Uitkijkpunten en vergezichten

Niets is zo leuk om als reisdoel naar een uitkijkpunt te gaan want er gaat niets boven het genieten van een heerlijk uitzicht. Vooral leuk om met kinderen te doen.

>> Uitkijkpunten en vergezichten

Monumenten en bezienswaardigheden

Het Teutoburgerwoud kent tal van bezienswaardige monumenten. Meest bekend zijn het Hermanndenkmal en de de Externsteine, maar het is zeker niet het enige. Onderweg zijn op veel plaatsen de mooiste panorama's te ontdekken. De natuur creëerde opmerkelijke bezienswaardigheden in het landschap.

>> Bezienswaardige monumenten

Parken en tuinen

Natuur en cultuur - van kuurparken en historische kloostertuinen tot barokke kasteeltuinen en landschapstuinen met een Engels tintje. Ontspan in de veelzijdigheid van de botanische tuinen en in de dieren- en recreatieparken van het Teutoburgerwoud.

>> Parken en tuinen

Natuurlijk Teutoburgerwoud

Natuurparken, uitgestrekte bossen en rotspartijen. Het Teutoburgerwoud biedt talloze mogelijkheden om de natuur te beleven. Struin door het bos en over heidevelden opweg naar natuurlijke monumenten of ontdek bronnen.

>> Eggegebergte
>> Lippischer Wald

 

 

  1. -

Fietsen

Voor de liefhebbers van een fietsvakantie zijn er ook veel verschillende mogelijkheden in en om het Teutoburgerwoud. Zo kun je erop uit met de racefiets of met een mountainbike door de bossen rijden. Ook met een gewone fiets kun je goed uit de voeten en verschillende routes volgen. Er zijn veel verschillende routes die variëren in afstand en moeilijkheid. Het is ook mogelijk om een compleet arrangement te boeken waarbij je een route kunt fietsen en onderweg gebruik kunt maken van verschillende accommodaties op de route voor een overnachting.

Meer activiteiten

Naast fietsen en wandelen zijn er nog veel meer activiteiten die je kunt doen tijdens een bezoek aan het Teutoburgerwoud. Zo zijn er verschillende klimparken in het woud waar je terecht kunt voor een actieve dag met klimmen en klauteren tussen de bomen. Ook kun je op verschillende plaatsen een boot of een kano huren om bijvoorbeeld over een rivier of meer te varen. Verder zijn er op meerdere plekken golfbanen te vinden waar je een balletje kunt slaan voor de ontspanning.