Wandelen en fietsen in het Teutoburgerwoud

.Home / Fietsen en wandelen

Fietsen en wandelen in het Teutoburgerwoud

Het Duitse Teutoburgerwoud is zeer uitgestrekt en kent veel prachtige natuur. Zo zijn er uitgestrekte velden, prachtige landschappen, donkere bossen en vind je er heuvels en bergen. Door deze streek lopen dan ook veel routes die je kunt volgen met de fiets of tijdens een wandeling. Op die manier kun je volop genieten van alle natuur die je in deze regio vindt en verken je de streek op je eigen tempo. Zeker de moeite waard als je op vakantie bent in het Teutoburgerwoud.

Wandelen

Voor wandelaars is er genoeg te vinden. Door lokale bewoners wordt er wel gezegd dat je in deze streek de mooiste wandelroutes van Duitsland kunt vinden. Een ideale plaats dus voor een echte wandelvakantie. Een bekende route die door de streek loopt is de Hermanshöhen wandelroute. Deze wandelroute wordt gezien als één van de beste wandelroutes van Duitsland. De wandelroute heeft een totale lengte van 225 kilometer en kan in meerdere etappes gelopen worden. Onderweg kom je door prachtige bossen, langs meren, rivieren, door steden en dorpen. Natuurlijk zijn er ook veel andere routes te vinden die de moeite waard zijn om te bewandelen.

  1. Lorem ipsum
  2. Sit amet vultatup nonumy
  3. Duista sed diam

Fietsen

Voor de liefhebbers van een fietsvakantie zijn er ook veel verschillende mogelijkheden in en om het Teutoburgerwoud. Zo kun je erop uit met de racefiets of met een mountainbike door de bossen rijden. Ook met een gewone fiets kun je goed uit de voeten en verschillende routes volgen. Er zijn veel verschillende routes die variëren in afstand en moeilijkheid. Het is ook mogelijk om een compleet arrangement te boeken waarbij je een route kunt fietsen en onderweg gebruik kunt maken van verschillende accommodaties op de route voor een overnachting.

Meer activiteiten

Naast fietsen en wandelen zijn er nog veel meer activiteiten die je kunt doen tijdens een bezoek aan het Teutoburgerwoud. Zo zijn er verschillende klimparken in het woud waar je terecht kunt voor een actieve dag met klimmen en klauteren tussen de bomen. Ook kun je op verschillende plaatsen een boot of een kano huren om bijvoorbeeld over een rivier of meer te varen. Verder zijn er op meerdere plekken golfbanen te vinden waar je een balletje kunt slaan voor de ontspanning.