Wandelen en fietsen in het Teutoburgerwoud

.Home / Outdoor / Fietsen en wandelen

Fietsen en wandelen in het Teutoburgerwoud

Het Duitse Teutoburgerwoud is zeer uitgestrekt en kent veel prachtige natuur. Zo zijn er uitgestrekte velden, prachtige landschappen met bossen en vind je er heuvels en rotsen. Door deze streek lopen dan ook veel routes die je kunt volgen met de fiets of tijdens een wandeling. Op die manier kun je volop genieten van alle natuur die je in deze regio vindt en verken je de streek op je eigen tempo. Zeker de moeite waard als je op vakantie bent in het Teutoburgerwoud. Informeer bij de VVV in uw verblijfplaats naar de wandel en fietsroutes die er te maken zijn in de omgeving.

Wandelen

Voor wandelaars is er genoeg te vinden. Door lokale bewoners wordt er wel gezegd dat je in deze streek de mooiste wandelroutes van Duitsland kunt vinden. Een ideale plaats dus voor een echte actieve vakantie. Onderweg kom je door prachtige bossen, langs meren, rivieren, door stadjes en dorpen.Wandelen

In het Teutoburgerwoud kan men uitstekend wandelen, zeker in de diverse natuurparken. Het wemelt er dan ook van gemarkeerde wandelroutes, informatieve Naturlehrpfade.

Mooie (langere) wandelroutes
De 156 km lange Hermannsweg geldt als één van de mooiste hooggelegen wandelpaden in Duitsland.
De Eggeweg doorkruist het Eggegebergte van noord naar zuid en loopt hierbij de hele tijd over de rug van het gebergte. Met een totale lengte van 70 km verbindt deze weg, de eerste "Qualitätsweg Wanderbares Deutschland"

Fietsen en mountainbiken

Voor de liefhebbers van fietsen zijn er ook veel verschillende mogelijkheden in en om het Teutoburgerwoud. Zo kun je erop uit met een toerfiets of met een mountainbike door de bossen rijden. Met een gewone fiets kun je goed uit de voeten en verschillende routes volgen. Er zijn veel verschillende routes die variëren in afstand en moeilijkheid. Het is ook mogelijk om een compleet arrangement te boeken waarbij je een route kunt fietsen en onderweg gebruik kunt maken van verschillende accommodaties op de route voor een overnachting. Een geschikte fiets met de nodige versnellingen of een e-bike zijn wel een must om hier op pad te gaan.Fietsen

In het Teutoburgerwoud kan men uitstekend fietsen, zeker in de diverse natuurparken. Er zijn dan ook tal van gemarkeerde fietsroutes te vinden.

Mooie (lange) fietsroutes
De Weser-Radweg (520km) behoord tot de attractiefste fietsroutes in Duitsland.
Met de Römer-Lippe-Route (295km) ontdekt u tussen het Hermannsmonument in Detmold en het archeologische park in Xanten vijf settings uit de Romeins-Germaanse geschiedenis.

Meer outdoor activiteiten

Naast fietsen en wandelen zijn er nog veel meer activiteiten die je kunt doen tijdens een bezoek aan het Teutoburgerwoud. Zo zijn er verschillende klimparken in het woud waar je terecht kunt voor een actieve dag met klimmen en klauteren tussen de bomen. Ook kun je op verschillende plaatsen een boot of een kano huren om bijvoorbeeld over een rivier of meer te varen. Verder zijn er op meerdere plekken golfbanen te vinden waar je een balletje kunt slaan voor de ontspanning. Outdoor activiteiten