Warburg Duitsland

.Home / Dorpen en steden / Warburg

Warburg

De stad Warburg ligt in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen en is meer dan 1000 jaar oud. Deze stad wordt omringd door de uitlopers van het Eggegebergte. De plaats zelf biedt een kenmerkend beeld met middeleeuwse verdedigingstorens, oude stadsmuren en typische Duitse vakwerkhuizen. Een ideale plek om een korte vakantie te gaan vieren. Met de auto ben je dan ook vanuit Nederland binnen een paar uur in deze mooie stad. In de plaats zelf en in de omgeving van Warburg valt dan ook genoeg te beleven.

Geschiedenis

De stad Warburg bestaat al meer dan 1000 jaar en laat dat ook graag merken. In de plaats zelf zijn verschillende oude gebouwen te zien waaronder de ruïnes van de Holsterburg. Deze kasteelruïne stamt uit de 13 eeuw en werd voorheen getypeerd als een mottekasteel, een kasteel gemaakt van hout. Na nieuwe opgravingen in 2010 werden de fundamenten van een muur gevonden waarmee het kasteel een unieke vondst in de regio is. Een bezoek brengen aan deze ruïne is dan ook zeker de moeite waard. Vanaf de top van de heuvel waarop deze gebouwd is, heb je een prachtig uitzicht over de omgeving.

Activiteiten

Warburg is gelegen aan de rivier de Diemel. Het is mogelijk om deze rivier te bevaren door een kano te huren. Ook kun je met de fiets langs de rivier fietsen en zo de omgeving verkennen. In en rond de stad zijn verschillende wandeltochten te lopen. Door de stad kan dit in het gezelschap van een gids. Tijdens een wandeling kun je meer te weten komen over de geschiedenis van de stad Warburg en de gebouwen die je onderweg tegenkomt.

Vakantie

De plaats Warburg en zijn omgeving zijn een ideale omgeving om te bezoeken tijdens een lang weekend weg of een midweek. In de omgeving zijn verschillende soorten accommodaties te vinden zoals hotels, vakantiehuizen en bed & breakfasts. Daar kun je een kamer boeken voor één of meerdere overnachtingen tijdens jouw verblijf in Warburg. De streek is goed bereikbaar met de auto en biedt voor ieder type vakantieganger wel bezienswaardigheden en activiteiten. Met de auto ben je binnen enkele uren al in Warburg vanuit Nederland.