Burchten en kastelen in het Teutoburgerwoud

.Home / Burchten en kastelen

Burchten en kastelen in het Teutoburgerwoud

In het Duitse Teutoburgerwoud kun je veel bezienswaardigheden vinden en veel activiteiten ondernemen. De regio is ook rijk aan burchten en kastelen die je meer kunnen vertellen over de rijke geschiedenis van de streek. Vanaf de middeleeuwen zijn er veel verschillende soorten verdedigingswerken, versterkte boerderijen, kastelen, burchten en nog veel meer gebouwd in en rond dit woud. Een groot deel van deze gebouwen staat nog fier overeind en wordt goed onderhouden en een ander deel is te bezichtigen als ruïnes.

Een groot deel van de kastelen en burchten die in het Teutoburgerwoud zijn te vinden zijn opengesteld voor publiek. In de plaats Bielefeld kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de Sparrenburg. Deze burcht is in de 13e eeuw gebouwd en heeft de stad vaak verdedigd. In de loop der eeuwen is Sparrenburg in een ruïne veranderd, maar in de vorige eeuw compleet gerestaureerd. In de burcht kun je een rondleiding krijgen door ondergrondse gangen en door de zalen van het gebouw. Vanaf de 37 meter hoge toren heb je een geweldig uitzicht over de stad Bielefeld.

Meer kastelen

Er zijn ook andere kastelen die ook zeker de moeite waard zijn om te bezoeken en die opengesteld zijn voor publiek in het Teutoburgerwoud. Zo kun je in de plaats Paderborn een bezoek brengen aan Schloss Neuhaus. Dit slot is voorzien van een prachtige tuin in barokstijl waar je dooreen kunt wandelen. In Detmold staat het vorstelijke Residenzschloss Detmold dat vanaf de 16e eeuw tot aan het begin van de vorige eeuw dienstdeed als woning van de heersende graven en vorsten van Lippe. Het kasteel is nog altijd het woonhuis van de familie en is voor een groot deel toegankelijk voor publiek.

Rondleidingen

Als een kasteel is opengesteld voor publiek en is ingericht als museum dan kun je er vaak terecht om meer te weten te komen over de geschiedenis van het gebouw, de mensen die er gewoond hebben en de geschiedenis van de regio. Het is dan ook zeker aan te raden om gebruik te maken van een rondleiding door een dergelijk gebouw. Zo kom je veel te weten over de geschiedenis van deze bouwwerken in het Teutoburgerwoud.