Beverungen Duitsland

.Home / Dorpen en steden / Beverungen

Beverungen

De stad Beverungen is een plaats in Duitsland die om verschillende redenen de moeite waar is om te bezoeken. De plaats ligt bij de rivier de Wezer die hier wordt vergezeld door de rivier de Bever. Het stadje biedt uitgelezen kansen voor als je op zoek bent naar een vakantiebestemming in Duitsland en niet ver wilt reizen. Vanaf de grens met Nederland ben je dan ook binnen enkele uren in deze stad. In de plaats zelf en in de omgeving is veel te beleven. Vooral de prachtige natuur biedt veel mogelijkheden voor liefhebbers van wandelen, varen en fietsen. Het centrum heeft een gezellig marktplein en verschillende historische panden die in typische Duitse vakwerkstijl gemaakt zijn.

De natuur in

In de omgeving van de plaats is veel natuur te vinden. Er zijn dan ook veel verschillende wandelroutes die je door deze prachtige streek met heuvels en bossen kunnen leiden. De routes gaan langs verschillende soorten landschappen, langs rotswanden, door donkere bossen en langs de rivier de Wezer. Wil je de streek met de fiets verkennen, dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Zo zijn er ook verschillende fietsroutes te vinden die je onder andere voor een deel langs de rivier kunnen leiden. Vanaf de Weser-Sky-Walk, een uitkijkplatform bovenop een rots, kijk je uit over de rivier en het landschap in de omgeving. Het is ook mogelijk om de streek te verkennen door een boottocht over de rivier de Wezer te maken.

Bezienswaardigheden en activiteiten

In de streek rondom Beverungen zijn verschillende bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo vind je er het mandenmakers museum in Dalhausen, een museum waar de geschiedenis met betrekking tot het lokale ambacht van mandenmaken verteld wordt. Andere musea in de omgeving zijn het stoelenmuseum in Lauenförde en het boerderijmuseum in de plaats Herstelle. Wil je een actieve vakantie dan kun je in de omgeving van Beverungen en in de plaats zelf doen aan watersport, vissen, midgetgolf of schaatsen in de winter. In de buurt van de plaats zijn verschillende campings te vinden waar je ook in de zomermaanden terecht kunt om te kamperen.