Bad Münder  Duitsland

.Home / Dorpen en steden / Bad Münder

Bad Münder

Het Duitse Bad Münder is een typisch plaatsje waar je terecht kunt voor een korte vakantie. In de plaats staan echte Duitse vakwerkhuizen en kun je terecht voor een bezoek aan het aanwezige kuuroord. Om die reden mag de plaatsnaam ook gevoerd worden met het woord bad erin. Bad Münder ligt in de deelstaat Nedersaksen aan de rivier de Hamel. De geschiedenis van de plaats en de vele bezienswaardigheden die je hier vindt maken een bezoek aan dit plaatsje dan ook zeker de moeite waard.

Geschiedenis

De eerste keer dat de naam van de plaats vermeld wordt is rond 840. Er zijn in de buurt van de plaats bronnen te vinden die in die tijd ontdekt zijn. Deze bronnen hebben een helende kracht waardoor monniken van ver naar de streek toekomen. De bronnen bevatten zout water en sinds het jaar 1033 wordt er dan ook zout gewonnen in de streek. In het jaar 1306 werd een klooster gesticht in Bad Münder. De stad zelf heeft een rijk aanbod aan historische gebouwen met onder andere huizen in vakwerkstijl.

Bezienswaardigheden

De plaats heeft verschillende bezienswaardigheden die de moeite waard zijn tijdens een verblijf. Zo kun je terecht bij de bronnen die de plaats zo beroemd hebben gemaakt en kun je genieten van de accommodaties die door het kuuroord worden aangeboden. In de plaats zijn twee musea te vinden. Een museum met verschillende collecties die onder andere verteld over de geschiedenis van de plaat en een museum dat laat zien hoe een boerenbedrijf er rond 1880 uit heeft gezien in de regio.

Activiteiten

In de plaats is een park van 14 hectare waarin het kuuroord gevestigd is. Hier kun je doorheen lopen en verschillende soorten landschappen bekijken. In de omgeving van Bad Münder heb je de mogelijkheid om te wandelen en te fietsen. Er is dan ook veel natuur te vinden en er zijn verschillende routes die je hiervoor kunt volgen. Wil je even tot rust komen tijdens een fiets- of wandeltocht, dan zijn er genoeg restaurants in de streek te vinden waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje.