Springe  Duitsland

.Home / Dorpen en steden / Springe

Springe

In de Duitse deelstaat Nedersaksen ligt de stad Springe. Deze stad is bekend om het beschermde natuurpark Saupark Springe dat in de buurt ligt. Ook vind je hier het Wildpark Wisentgehege Springe. De plaats is al meer dan 1000 jaar oud, wat goed te zien is aan de gebouwen die je er vindt. Er zijn dan ook genoeg bezienswaardigheden te vinden die zeker de moeite waard zijn om te bekijken tijdens een korte vakantie in deze plaats. Ook is er in de omgeving van Springe genoeg te beleven op het gebied van activiteiten.

Bezienswaardigheden

De stad wordt voor het eerst genoemd in 1013 en kent een rijke geschiedenis. In de regio zijn dan ook verschillende kastelen te vinden die verwijzen naar deze periode. In de stad is een kasteel te vinden waar het museum van Springe in gevestigd is. Daar wordt in wisselende collecties onder andere verteld over de geschiedenis van het plaatsje en de omliggende regio. In het centrum van Springe staan veel oude huizen in Duitse vakwerkstijl. Deze woningen laten zien dat de plaats een rijke historie heeft.

Activiteiten

In de buurt van Springe ligt het Saupark Springe. Dit park heeft een oppervlakte van 14 vierkante kilometer en wordt omsloten door een muur met een lengte van 18 kilometer. Dit park is aangelegd om de schade door wild zoals zwijnen te voorkomen en werd door de koningen van Hannover gebruikt als jachtgebied. Saupark betekent dan ook letterlijk ‘zwijnenpark’ in het Duits. Op het terrein van het park is een jachtslot gevestigd dat tegenwoordig dienstdoet als museum. In dit museum kun je meer te weten komen over de jacht in het park in het verleden.

Verblijf

Vanwege de vele natuur en de verschillende activiteiten die je in de plaats en in de omgeving kunt ondernemen, is een verblijf hier zeker aan te raden. Wil je op vakantie voor een lang weekend of een paar dagen, dan kun je een hotelkamer of een kamer in een ander soort accommodatie boeken voor tijdens jouw verblijf in Springe. In de omgeving liggen steden als Hannover en Bielefeld die ook zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.