Schwalenberg Duitsland

.Home / Dorpen en steden / Schwalenberg

Schwalenberg

Schwalenberg ligt aan de rand van het Teutoburgerwoud in Duitsland. De plaats staat bekend om de typische Duitse vakwerkhuizen en heeft veel te bieden voor een korte vakantie. Als je op zoek bent naar een ontspannen vakantie en niet ver wilt reizen, dan is deze plaats zeker de moeite waard. Met de auto ben je binnen 2,5 uur rijden van de Nederlandse grens al in deze stad en kun je genieten van alles wat de regio van Schwalenberg te bieden heeft.

Bezienswaardigheden

Beroemd in Duitsland zijn de vakwerkhuizen die in een typische stijl met houten balken gebouwd zijn. Dergelijke gebouwen vind je dan ook veel terug in Schwalenberg. De stad is gelegen in de buurt van de Schiedersee, een meer waar je met een boottocht kunt genieten van de prachtige natuur. De plaats zelf staat ook bekent om het Schloss Schieder. Dit slot is te bezoeken en heeft onder andere een tuin in Barokstijl. Het historische centrum van de stad kun je verkennen door gebruik te maken van een rondleiding met een nachtwacht. Die leidt je door de stad in de avond en verteld over de geschiedenis van Schwalenberg.

De omgeving

De omgeving van de stad kan verkend worden op verschillende manieren. Je hebt verschillende wandeltochten en kunt er met de fiets op uit. Ook zijn er verschillende activiteiten die je kunt ondernemen tijdens een vakantie in Schwalenberg. Zo is het onder andere mogelijk om in de omgeving van de stad aan boogschieten te doen. Het meer, de Schiedersee, is op verschillende plaatsen te bezoeken met de boot. Het is dan ook mogelijk om zelf een boot of een kano te huren.

Verblijf

In Schwalenberg zelf en in de directe omgeving van de stad zijn veel accommodaties te boeken waar je kunt verblijven. Naast hotels zijn er onder andere bed & breakfasts en vakantiehuizen te boeken. Ook voor een hapje en een drankje zijn er genoeg accommodaties te vinden. Zo zijn er in de omgeving en in de stad zelf verschillende restaurants en cafés waar je dagelijks terecht kunt om iets te eten. Ook aan het meer zijn horecagelegenheden te vinden.