Lippoldsberg Duitsland

.Home / Dorpen en steden / Lippoldsberg

Lippoldsberg

Lippoldsberg is een klein plaatsje in Duitsland dat voornamelijk bekend is vanwege de kloosterkerk die hier te vinden is. De plaats is onderdeel van Wahlsburg in de deelstaat Hessen. De plaats is gevestigd aan de rivier de Weser en kent een lange geschiedenis. In de omgeving van Lippoldsberg zijn veel andere plaatsen te vinden en is veel natuur. Een ideale regio dus voor een actieve vakantie met wandelingen, fietstochten en andere activiteiten. Met de auto is het enkele uren reizen vanaf de grens met Nederland naar dit prachtige Duitse plaatsje.

Bezienswaardigheden

De belangrijkste bezienswaardigheid die je in deze plaats kunt vinden is het voormalige klooster van Lippoldsberg. Dit klooster kent zijn oorsprong rond het jaar 1051 toen er voor het eerst een kerk van hout gebouwd werd. Het is mogelijk om een rondleiding door het klooster te krijgen en zo meer te leren over de geschiedenis van Lippoldsberg. Een ander museum is gevestigd in de voormalige kloostermolen. Dit museum laat zien hoe de aanwezige waterkrachtcentrale werkt en gebruikt wordt.

Verblijf

De plaats en de omgeving zijn een ideale locatie voor een korte vakantie of een lang weekend weg. In Lippoldsberg is genoeg te zien en te beleven voor jong en oud. Er zijn dan ook verschillende soorten accommodaties in de omgeving van dit plaatsje waar je een kamer voor de overnachtingen kunt boeken. Het is natuurlijk ook mogelijk om een vakantiewoning te huren als je daar meer behoefte aan hebt. In de omgeving van Lippoldsberg is ook genoeg te beleven.

Activiteiten

Niet alleen in de plaats zelf, maar ook in de omliggende regio zijn veel activiteiten die je kunt ondernemen. Zo liggen de plaatsen Uslar en Hofgeismar dicht in de buurt. Deze plaatsen zijn ook zeker de moeite waard om te bezoeken. In de regio zijn ook verschillende natuurparken te vinden waar je een wandeling volgens een aangegeven route kunt lopen. In de plaats Hofgeismar kun je ook naar het lokale dierenpark Sababurg. Daar zijn verschillende diersoorten te bewonderen en kun je onder andere een hapje eten in een restaurant. Dat is zeker ook de moeite waard als je met jonge kinderen op vakantie gaat.