Wandelen en fietsen in het Teutoburgerwoud

.Home / Natuur en landschappen / Uitkijkpunten en vergezichten

Uitkijkpunten en vergezichten

Geniet van de mooie landschappen in het Teutoburgerwoud. Beklim een uitkijktoren of één van de andere uitkijkpunten en zie uit over de vakantieregio Teutoburgerwoud.Uitkijktoren Preußisch Oldendorf

Tussen Preußisch Oldendorf en Börninghausen bevindt zich een uitkijktoren met 103 treden, 20,6 meter hoog, met prachtige vergezichten over de Noord-Duitse laagvlakte en het Minden-Ravensberger Land. De uitkijktoren werd een tijdje geleden verhoogd.

Bergstraße 32361 Preußisch Oldendorf.


foto: Hans-Ulrich Rüngener


Weser-Skywalk

De Weser-Skywalk biedt een prachtig uitzicht over het Wezerdal. Via het oeroude bos van het beschermd natuurgebied „Hannoversche Klippen kunt u bij het uitzichtplatform komen. Volg het avonturenpad Holzweg en de Skywalk kan u niet ontgaan. Onderweg vertelt „Klippi“ allerlei weetjes over het bos. Een echte uitdaging is de beklimming via de „Klippensteig”.

Hannoversche Klippen 37688 Beverungen

Uitkijkpunt "Teufelstein"

Vanaf de Teufelstein heeft u een schitterend uitzicht over de vijver in Etteln en het Altenautal. Volgens een sage keek de duivel vanaf deze plek toe, hoe een christelijke missionaris tot heidenen predikte die zich wilden bekeren. Woedend gooide de duivel een groot rotsblok naar hen toe. Deze bleef echter bij de helling liggen en wordt sindsdien Teufelstein (duivelsteen) genoemd.

33178 Borchen-Etteln

Kaiser-Wilhelm-Denkmal

Het uitzicht vanaf het nieuwe ringterras op het keizerlijke monument met uitzicht op de Weser en de Jakobsberg tegenover de televisietoren is fantastisch.Het Keizer Wilhelm-monument markeert de "Poort naar Westfalen".

Kaiserstr. 32457 Porta Westfalica

 

Fietsen

Voor de liefhebbers van een fietsvakantie zijn er ook veel verschillende mogelijkheden in en om het Teutoburgerwoud. Zo kun je erop uit met de racefiets of met een mountainbike door de bossen rijden. Ook met een gewone fiets kun je goed uit de voeten en verschillende routes volgen. Er zijn veel verschillende routes die variëren in afstand en moeilijkheid. Het is ook mogelijk om een compleet arrangement te boeken waarbij je een route kunt fietsen en onderweg gebruik kunt maken van verschillende accommodaties op de route voor een overnachting.

Meer activiteiten

Naast fietsen en wandelen zijn er nog veel meer activiteiten die je kunt doen tijdens een bezoek aan het Teutoburgerwoud. Zo zijn er verschillende klimparken in het woud waar je terecht kunt voor een actieve dag met klimmen en klauteren tussen de bomen. Ook kun je op verschillende plaatsen een boot of een kano huren om bijvoorbeeld over een rivier of meer te varen. Verder zijn er op meerdere plekken golfbanen te vinden waar je een balletje kunt slaan voor de ontspanning.