Wandelen en fietsen in het Teutoburgerwoud

.Home / Natuur en landschappen / Parken en tuinen

Parken en tuinen

Natuur en cultuur, beide zijn te vinden in de parken en tuinen die deze regio rijk is. Van de bekende kuurparken en historische kloostertuinen tot de moderne Gartenschauparken. Maar ook bij de vele kastelen zijn vaak mooie tuinen te vinden. Bewonder de veelzijdigheid in de botanische tuinen en in de dieren- en recreatieparken, samen met de kinderen. Maar vergeet vooral niet om te ontspannen in de groene en bloeiende pracht van het Teutoburgerwoud.Kuurparken

Sinds de 18e eeuw zijn mensen naar het Teutoburgerwoud gekomen om te genieten van de zomer en hun 'lijden te verzachten', zoals het toen werd genoemd. U profiteert van de jarenlange ervaring op het gebied van gezondheid en genezing en geniet bovendien van de kuurparken en tuinen.

- Park Bad Hermannsborn, Hermannsborn 1 33014 Bad Driburg
- Kuurpark Bad Holzhausen, Hudenbeck 2 32361 Preußisch Oldendorf
- Kuurpark, Bad Oeynhausen, Im Kurpark 32545 Bad Oeynhausen

Dier en wildparken

Witte tijgers, vogelshows en veel plezier. Speciaal voor gezinnen bieden de dieren- en recreatieparken in de regio een aantrekkelijk aanbod. Maar ook in de wildparken beleeft u een bijzondere ervaring wanneer u oog in oog staat met de dieren.
- Dierenpark Olderdissen, Dornberger Straße 149a 33619 Bielefeld
- Vogelpark Heiligenkirchen, Ostertalstr. 1 32760 Detmold
- Wildpark Oeynhausener Schweiz, 32545 Bad Oeynhausen
- Heidschnucken-schaapherder, Sennestraße 233 33161 Hövelhof


Natuurpark Teutoburgerwoud / Eggegebirge

In het Teutoburgerwoud en Eggegebirge ontdekt u delen van het Weserbergland, het Lippische bergland en stukken karstlandschap van het Paderbornplateau en de Senne. Maak kennis met de natuur en geniet van het landschap bij de overgang van de lage bergketens naar de Noord-Duitse vlakte van maar liefst twee natuurparken.

- Natuurpark Teutoburger Wald/Eggegebirge Grotenburg 52 |32760 Detmold

 

Fietsen

Voor de liefhebbers van een fietsvakantie zijn er ook veel verschillende mogelijkheden in en om het Teutoburgerwoud. Zo kun je erop uit met de racefiets of met een mountainbike door de bossen rijden. Ook met een gewone fiets kun je goed uit de voeten en verschillende routes volgen. Er zijn veel verschillende routes die variëren in afstand en moeilijkheid. Het is ook mogelijk om een compleet arrangement te boeken waarbij je een route kunt fietsen en onderweg gebruik kunt maken van verschillende accommodaties op de route voor een overnachting.

Meer activiteiten

Naast fietsen en wandelen zijn er nog veel meer activiteiten die je kunt doen tijdens een bezoek aan het Teutoburgerwoud. Zo zijn er verschillende klimparken in het woud waar je terecht kunt voor een actieve dag met klimmen en klauteren tussen de bomen. Ook kun je op verschillende plaatsen een boot of een kano huren om bijvoorbeeld over een rivier of meer te varen. Verder zijn er op meerdere plekken golfbanen te vinden waar je een balletje kunt slaan voor de ontspanning.