Hessisch Oldendorf Duitsland

.Home / Dorpen en steden / Hessisch Oldendorf

Hessisch Oldendorf

Op een afstand van ongeveer 15 kilometer van de bekende stad Hamelen ligt de plaats Hessisch Oldendorf. Deze stad in Duitsland is gelegen in de deelstaat Nedersaksen en is omringd door prachtige natuur. In de plaats zelf zijn veel bezienswaardigheden te vinden die vertellen over de rijke geschiedenis van dit stadje. Wil je actief zijn tijdens een vakantie, dan heb je in de regio genoeg mogelijkheden om erop uit te trekken voor een fietstocht of een lange wandeling. De plaats ligt vlakbij de stad Rinteln die zeker ook de moeite waard is om te bezoeken tijdens een vakantie hier.

Bezienswaardigheden

In Hessisch Oldendorf zijn verschillende bezienswaardigheden te vinden die je kunt bezoeken tijdens een vakantie. In de plaats is een voormalig klooster te vinden en staan tientallen vakwerkhuizen. In een lokale oude suikerfabriek is het VW Museum gevestigd. In dit museum kun je meer te weten komen over het automerk Volkswagen. Een bijzonder bouwwerk in de plaats is het Münchaussenhof, een voormalig herenhuis dat door de baronnen van Münchaussen bewoond werd. Het gebouw zelf kan niet worden bezocht, maar het omliggende park is wel geopend voor bezoekers.

Verblijf

De plaats Hessisch Oldendorf leent zich uitstekend voor een vakantie van een paar dagen of een lang weekend. In de plaats zijn dan ook verschillende accommodaties te boeken waar je kunt overnachten tijdens jouw verblijf. Wil je meer ontdekken van de regio, dan kun je er ook op uit trekken met de auto. De plaats ligt niet ver van de stad Hamelen die bekend staat van het sprookje over de rattenvanger. Wil je een dagje winkelen dan zijn de steden Bielefeld of Hannover echt aan te raden. Je bent dan ongeveer een uur onderweg vanaf Hessisch Oldendorf.

Activiteiten

In de omgeving van de plaats is veel natuur te vinden en valt er ook veel te beleven. Zo is het mogelijk om er met de fiets erop uit te trekken en door de verschillende plaatsen in de streek te rijden. Ook zijn er veel verschillende wandelroutes te vinden in deze regio. Op internet en bij het plaatselijke VVV-kantoor kun je de verschillende routes opvragen.